15 December

Äntligen funkade det att logga in. Jag har haft problem med blogg.se ända sedan jag startade bloggen och har därför inte kunnat skriva så ofta som jag velat.

Idag är det onsdag den 15:e och jag har varit i Sverige i tre dagar. Tre väldigt långsamma dagar. Jag är Englandssjuk.
Jag som var lite orolig innan jag åkte för hur allt skulle bli. Tänk att jag trivdes så bra. Världens bästa värdfamilj! världens bästa lärare!

Det kommer att ta ett tag innan jag har accepterat att jag är tillbaka i Sverige och att det kanske dröjer 7 månader innan jag får åka tillbaka... så ni får helt enkelt stå ut med att jag pratar om Enland.

Jag vet inte om det är något från resan som jag har missat att berätta om. Ställ gärna frågor om det är något ni vill veta. Har fått dåligt med kommentarer och respons tycker jag!

Som sagt, frågor! och sen efter det vet jag inte riktigt vad jag ska göra med bloggen. Den får kanske vara kvar som ett slags minne...

Och en sak till; Tack till min kära svåger som skjutsade mig hem i Söndags kväll. Vilken lycka att inte behöva resa även på måndagen!

6:e veckan

Är nu inne på sjätte och sista veckan här i Horsforth, Leeds. Har faktiskt inte någon vidare lust alls att åka hem till Sverige... Jag längtar efter att få träffa er där hemma, men Sverige kunde jag ha varit utan. Kanske ni kan komma hit istället?

Ett litet problem har jag och det är att jag inte kommer att kunna åka hem direkt på söndag kväll, utan jag måste vänta till måndag morgon för att kunna ta mig hem, dålig planering av mina kära lärare i Sverige att inte tänka på pendlarna. När alla andra får vakna upp i sina sängar på den lediga måndagen så sitter jag och försöker komma mig hem med ett ton av packning, det längtar jag INTE till. Jag hoppas nästan att flyget är försenat så att vi kommer hem på morgonen istället för på söndag kväll, men det vågar jag inte säga till någon...

Hur som helst så kanske ni förstår att jag har det hur bra som helst här. Jag har en underbar värdfamilj hos vilka jag känner mig som hemma, superbra lärare och England växer och växer i mina ögon. Visst, snökaos klara dom inte av, men det gör inte Sverige söder om Gävle heller...

Jag kommer att sakna Emma, Gemma och hundarna när jag åker hem. Men jag har lovat att komma tillbaka snart. Så fort jag kan! 

Ja, nu är det inte ens en vecka kvar. Suck! Det enda jag ser fram emot, förutom att träffa alla såklart, är att få julpynta. Vad det ska pyntas!

Haworth, 25 november 2010


Lite uppdatering

Oj, vad det har blivit lite skrivet på sista tiden.
Ska försöka återberätta så gott jag kan.

23/11
Jacob åkte tillbaka till Sverige på tisdagen den 23:e november. Resten av den dagen var jobbig, det är så konstigt att man kan känna sig ensam även om man har massor av folk runt omkring sig. Sussie tog sig iallafall in till Leeds och vi shoppade lite på Primark som för övrigt är den bästa butiken någonsin! Sen tog vi oss en kaffe innan vi tog tåget hem till Horsforth. Ägnade kvällen åt att titta på The Holiday, superfilm, med Em och Gem. La mig och väntade på morgondagen som skulle innebära en resa till Haworth. Jippie!

24/11
Haworth och Systrarna Brontës hem. Museumet som jag velat åka till så länge och det var superhäftigt. Vi fick se huset, stigen där dom vandrade ut på heden, vi hade en guide som berättade massa saker som att barnadödligheten och dödligheten i övrigt var som störst i Haworth under mitten av 1800-talet pga av att dricksvattnat förgiftades av att det på vägen ner till byn rann igenom kyrkogården. Vi fick också höra lite små berättelser om familjemedlemmarna. Sju böcker köpte jag och lite andra småsaker som ska få följa med hem till Sverige. Hittade även en juklapp. De andra i klassen var lite snabbare i souvernirshopen och jag, Sussie och Kattis hamnade lite efter och gick därför och åt på ett annat ställe, puben Kings Arms. Gott men lite stressigt då vi var tvugna att hinna med bussen hem.
En otroligt lyckad dag, synd bara att vi hade lite lite tid på oss, hade kunnat stanna mycket längre.

Helgen spenderades hemma, film, lite vin och trevligt sällskap i form av Em, Gem och hundarna.

I veckan har det varit snökaos här. Det har inte varit så mycket snö på 30 år och hela England stannar.
Skolan har fått ställa in några lektioner och igår när vi var på skolbesök i Bradford så stängde skolan och vi var fast i flera timmar innan vi äntligen kom fram till Horsforth.

Idag, 2 december, har vi varit till Leeds och sett A Christmas Carol, fantastiskt bra, superbra sångare och skådespelare! men det har varit blött och kallt så nu är jag glad att vara hemma i ett varmt hus. Imorgon har vi två lektioner, hoppas vi inte behöver gå igen!

Nu är det bara nästa vecka kvar och jag blir lite ledsen när jag tänker på att denna resa snart är slut. Har ingen större lust att åka hem. Skulle vilja att det var minst sex veckor kvar, helst mer.



RSS 2.0