London i bilder



På väg ut på äventyr!



Det är inte varje dag man får posa med Orlando...



...eller Johnny för den delen.







lika som bär...



...här också, va?



Picadilly Circus






Min och Jacobs mysiga kväll vid London Tower Bridge




Big Ben i bakgrunden... på väg upp i London Eye!



135 meter upp i luften.




British Museum.




Jacob med en god öl på en pub belägen under London Tower Bridge

London


London var galet... men spännade och roligt. Hemskt vad folk det ryms i den staden. Nä, tacka vet jag norra England med alla heder och små mysiga hus.

På fredagen kom vi fram med bussen vid tvåtiden. Redan då förstod vi att det skulle bli svårt att hitta rätt. Sjukt stressande med alla Londonbor som sprang omkring medans vi stod och funderade hur vi skulle ta oss fram. Efter tre timmar lyckade vi äntligen checka in på Antigellican Hotel i Woolwich, Charlton... en tågtur som på hemsidan stod skulle ta ca. 15 minuter.
Efter lite vila drog vi in till London. Först tåg, sen byte till tunnelbana för att komma till Westminster, sen byte igen för att komma in till Victoria Station. Där träffade vi grabbgänget och gick på Shakespeare pub. Stannade till halv tolv ungefär, var tvugna att hinna till sista tåget.

Lördagen började bra. Åkte in till London centrum. Hade bokat biljetter till Madame Tussauds, riktigt roligt och man fick valuta för pengarna. Skräckkammaren hade jag dock kunnat slippa. Usch och fy vad äckligt det var. Folk med hjärtproblem och högt blodtryck avvisades starkt och det kan jag verkligen förstå... Efter lite mat i magen åkte vi för att titta på Picadilly Circus, sedan Trafalgar Square. Mötte upp grabbgänget för att hänga på någon bar, men stämningen började bli dålig mellan oss då vi inte riktigt var överens om vissa saker. Vid halv tolv hade jag fått nog av alla som bara argumenterade och jag och Jacob satte oss på tåget. Tyvärr kom vi bara så långt som till London Bridge, därför att tåglinjen till hotellet hade stängt p.g.a service... Men vi hade en väldigt mysig kväll, tog många bilder, vandrade på London Bridge Tower och bara njöt av varandras sällskap tills vi slutligen tog en taxi tillbaka, det gick på ca.300 kronor, men det var det värt!

Söndagen då. Vi åkte in för att åka London Eye, häftigt men väldigt högt. Fick lite klumpar i magen när vi var som högst och började fundera hur det skulle kännas om glasbollen som vi satt i skulle rasa. Dumt!
Efter det åkte vi till British Museum, tyvärr hann vi inte riktigt med det ordentligt då dom stängde bara en och en halv timma efter att vi åkt dit. Pubdags efter det och sedan tillbaka till hotellet.

Måndag, hemresa. Buss i 4,5 timme. Lite lätt trött när vi kom hem. Åt på en fin restaurang här ovanför där jag bor, måste lyxa till det ibland.

För att sammanfatta London så är det en trevlig stad med mycket att se. Tyvärr alldeles för mycket folk för min smak. Tar nog ett tag innan jag känner för att åka dit igen. När nästa resa till England blir av vet jag inte riktigt, men då hoppas vi på att kunna utforska norra delen lite mer.


18/11


Idag kommer Jacob. Jippie! Imorgon åker vi till London!
Blir borta till måndageftermiddag och datorn tas inte med...
Här har ni istället mitt engelska nummer, om ni behöver få tag på mig. Hoppas det blir rätt med landsnummer och så vidare; +447570 016765

Om jag inte hinner skriva något ikväll så önskar jag er en bra helg!

Jorvík

Åkte till York i måndags och kollade in staden, väldigt gammal och vacker... Vi gick en gudad tur på York Minster som följdes av en öl på en mysig pub (500-årig byggnad) och sedan spökvandring...

Här kommer några bilder, enjoy!











Kirkstall Abbey



Jag och Emma åkte till Kirkstall Abbey och tittade på det vackra ruinen. Ganska häftigt va?

Update week two


London 19-22 november

Boende CHECK
Resa CHECK
Madame Toussads CHECK
London Eye CHECK

Känns spännande...

Veckan har inte varit så spännande mer än två skolbesök har gjorts, en i Horsforth och en i Bingley, inte speciellt likt en Svensk skola men disciplinen på Horsforth School imponerade inte, barnen kastade grejer och var allmänt stökiga, och det var väl inte deras fel direkt när läraren antingen skriker stup i kvarten eller inte ens är medveten om vad som pågår. Bingley var lite annorlunda där en lärare hade stenkoll på klassen och hon var hur duktig som helst. Hon undervisade 11-åringar om korstågen i Europa på en mycket hög nivå men hon lyckades ändå få alla elever att förstå. Vi kände oss mer välkomna där också, trots att dom hade tagit fel på dag...

Ikväll åker vi iväg till en pub i Yeadon, en bit ifrån där jag bor. Viktigt att kolla in allt som finns häromkring!

Lovar att fler bilder kommer så småningom...





Söndag 7/11



Detta är huset som jag bor i, jag i den vänstra delen och Sussie i den högra.



Min ingång

Lördagen bjöd inte på något särskilt förutom att jag och Sussie åkte in till Leeds och shoppade lite kläder på Primark, även några julklappar inhadlades. Kvällen spenderades hemma framför X-factor (Englands idol) och lite annan tv.

Idag har jag fått sova ut, hade önskat att jag kunnat sova lite längre, men det är så många nya ljud och känslor som stör nattsömnen. Vaknar flera gånger under natten och morgonen så jag är nästan lika trött när jag vaknar som när jag går och lägger mig...

Det kanske blir en liten utflykt idag- var, när och hur har jag ingen aning om, det får vi se. Sen ska jag och Sussie göra middag åt våra familjer. Måste bara lära oss hur man egentligen gör med en gasspis.


...


Why are the English so damn polite?


I Yorkshire (där jag befinner mig) kallas alla för 'love'. det nyaste uttrycket jag har lärt mig är 'ta love', som betyder 'thanks love'. Alla här är så artiga, när man handlar något kan konversationen låta något sånt här;

-Hello.
-Hello.
-What do you like?
-A regular latté to go please?
-Thanks, is that all?
-Yes please?
-That will be 1.15 please.
-Thanks, here you go.
-Thanks.
......
-Thank you, see you later.
-Thanks, see you later...

Om du går in i någon så säger båda 'sorry'.

Jag trampade en man på foten igår och han sa 'sorry' till mig!?
Jag höll upp tre dörrar för samma man och han sa 'ta' varje gång, räcker det inte med den första?

Hur som helst så gillar jag engelsmännen, man blir glad av att bli kallad love eller dear varje dag... jag trivs här!

p.s. jag lovar att bilder kommer, ska bara få tummen ur och föra över från kameran till datorn. d.s


Leeds och födelsedag


Igår tog hela klassen tåget från Horforth in till Leeds, ungefär en 20 minuters tur. I Leeds blev vi guidade av våra lärare ett tag; vi gick på affärer, lärde oss att titta åt rätt håll innan vi gick över vägen (dom kör som tokar) vi fick  också se den rika och den fattiga sidan, det är väldigt stor skillnad mellan samhällsklasserna här och allt bara inom några kvarter.
Efter några timmar med lärarna så lämnade dom oss för att vi skulle ta oss hem själva, så vi passade på att gå och shoppa lite. Hittade några sjukt billiga ställen och fick med mig en väska och lite hårprodukter hem. Vi åker nog in igen om inte allt för länge...

När jag kom hem hade min värdfamilj köpt en ballong som det stod 'happy birthday' på åt mig och ett kort, efter middagen fick jag en tårta också... sen gick klassen på en pub inne i Horsforth. Jag har haft en jättebra födelsedag!

Jag har tyvärr alltid glömt att ta med mig kameran men jag ska inte glömma den idag, så ska ni få se lite bilder!

Nu ska jag göra mig i ordning, åker till skolan om 40 minuter.


Hello Leeds!


Nu sitter jag här i mintt rum i Leeds. Jag har verkligen fått en jättebra värdfamilj, vi har suttit och pratat länge ikväll... Tydligen är det inga problem med internet, har fått lösenordet till deras nätverk, så jag hoppas att det ska gå bra att skypa.
Nu har jag varit uppe alldeles för många timmar. Dags att sova. Uppdaterar imorgon.

RSS 2.0